Borsaya Açılan Şirket, Teknoloji Devini Satın Aldı! Halka Arzına Girenlerin Ağzı Kulaklarına Varacak
Pasifik Teknoloji Genel Müdürü ve Titra Teknoloji Kurucu Ortağı Muhammed Selman Dönmez, Pasifik Teknoloji’nin en önemli hedefinin, katma değerli ihracat gelirlerini artıracak global bir teknoloji şirketi haline dönüşmek olduğunu belirterek, “Pasifik Teknoloji, Türk mühendislerini ve Türkiye’nin genç potansiyelini, dünyaya duyuracak en kıymetli şirketlerden bir tanesi olacak.” dedi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dönmez, Pasifik Teknoloji’nin Titra Teknoloji Grubu’na yatırım yaparak altında 13 şirket bulunan çok geniş yelpazede faaliyet gösteren bir teknoloji şirketine dönüştüğünü söyledi.
Pasifik Teknoloji’nin, Titra Teknoloji’ye yapmış olduğu yatırımla savunma sanayisi, sağlık teknolojileri, enerji ve bilişim altyapılarında faaliyet gösteren 8 farklı şirkete de yatırım yapmış olduğunu ifade eden Dönmez, “Pasifik Teknoloji’nin vizyoner yaklaşımı ve kritik alanlarda faaliyet gösteren şirketlere yatırım anlayışı hem Pasifik Teknoloji’nin yatırımcı nezdinde kıymetini ve değerini artırdı hem de ülkemiz için katma değerli ihracat gelirlerini artıracak çalışmaları destekleyen bir konuma gelmesine vesile oldu.” şeklinde konuştu.
Dönmez, teknolojinin çok büyük bir yatırım alanı olduğuna dikkati çekerek, “Teknoloji, insan hayatına her alanda mutlaka temas etmeye, yaşamı şekillendirmeye başladı. İnsan hayatının tasarımına dokunmaya yönelik bir genel vizyon ve yaklaşımımız var. Bu yüzden Pasifik Teknoloji de doğmuş oldu.” dedi.
Pasifik Teknoloji’nin halka arz sürecinden sonra yatırımlarını inovatif ve kıymetli alanlarda değerlendirdiğinin altını çizen Dönmez, “Titra Teknoloji’ye yapılan yatırımla birlikte özellikle şirketin üretim kapasitesini artırmaya ve AR-GE faaliyetlerini desteklemeye yönelik adımlar olacak. Yakın zamanda kapasite artımına yönelik yeni bir tesis açılışımız olacak ve bu tesisle beraber global anlamda bize temas eden ve görüşmeleri süren birçok müşteriye de daha hızlı cevap verebilir konuma geleceğiz. Bu yatırımların en kıymetli geri dönüşleri globalleşerek ihracat gelirlerini artırmak.” dedi.
Dönmez, Titra Teknoloji’nin geliştirmiş olduğu insansız helikopter, “Kamikaze İHA”, “Gözetleme İHA”sı gibi ürünlerle Türkiye’de savunma sanayisinde adını duyurmuş bir firma olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Titra Teknoloji Grubu’nun temel hedefi globalleşerek bu ürünlerini global pazarda dost ve müttefik ülkelerin savunma sanayilerine de pazarlayabilmek, oralarla da işbirliği içerisinde olabilmek. Yürütmüş olduğu faaliyetler ve görüşmeler halihazırda mevcut. Pasifik Teknoloji’nin de temel amacı bu globalleşmeyi sağlayabilmek. İki grubun hedefi birbiriyle tam örtüşme gösteriyor. Bu yatırımlar, iki grubun hedeflerine ulaşmasını hızlandıracak nitelik taşıyor.
Titra Teknoloji, insansız helikopter konseptini Türkiye’de ilk geliştiren firma oldu ve 200 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız helikopter geliştirdi. AR-GE faaliyetleriyle bunu daha yüksek kapasitelere artırma yönünde çalışmalar devam ediyor. Yine taktik seviyede yaklaşık 80 kilometre uçuş menziline sahip 15 kilogram kalkış ağırlığında bir taktik ‘Kamikaze İHA’ geliştirmiş durumdayız. Bu ürünler sürü kabiliyetleri ile beraber geliştirilmesi sonucunda halihazırda dünya çapında ilk beş ürün arasına girebilecek kapasitedeler.”
– “Titra Teknoloji sürekli AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor”
Savunma sanayisi teknolojilerinin sürekli gelişmeye muhtaç olduğunu dile getiren Dönmez, “İhtiyaç sürekli artıyor. ‘Kamikaze İHA’ geliştiriyorsunuz daha gelişmişini tekrar üstüne katarak, kapasitesini artırarak geliştirmeniz gerekiyor. Bu alanda da Titra Teknoloji sürekli AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor. Çok kıymetli ve genç bir ekiple çalışıyor.” diye konuştu.
Dönmez, Pasifik Teknoloji’nin en önemli hedefinin katma değerli ihracat gelirlerini artıracak global bir teknoloji şirketi haline dönüşmek olduğunu bildirerek, 2024 yılı içinde Pasifik Teknoloji’nin altındaki şirketlerin hali hazırda yürütmüş olduğu birçok görüşme olduğunu aktardı.
Dönmez, sözlerini şöyle tamamladı:
“Birçok sözleşme hazırlığı, iş geliştirme faaliyeti var. Pasifik Teknoloji olarak bunları destekliyor olacağız. Globalleşme adına yurt dışındaki ofislerimizin, açılışları ve geliştirme faaliyetlerinin bir kısmının 2024 yılı içinde sözleşmeye dönüşmesini sağlamak adına çok ciddi çaba sarf edeceğiz. Teknoloji alanında Pasifik Teknoloji, Türkiye’nin adını dünyaya duyuracak. Türk mühendislerinin, Türkiye’nin genç potansiyelini dünyaya duyuracak en kıymetli şirketlerden bir tanesi olacak. Pasifik Teknoloji, bu potansiyeli oldukça güçlü bir şekilde taşıyan ve yapmış olduğu yatırımlarla da bunları halka arzın ilk günlerinden itibaren ispatlayan güzel bir şirket profili taşımakta. Kısa zamanda Pasifik Teknoloji’nin adını başta dost ve müttefik ülkelerimiz olmak üzere bütün dünyada duyacağımıza inanıyorum.”